Forberedelse til min rejse til Litauen

De første dage på børnehjemmet

Hver morgen når jeg vågner tager jeg mig et bad og bliver klar til at træde ind af døren hos ungerne. Velkommen det føler jeg mig 100 %. De er så søde og krammere får jeg en masse af i løbet af en dag. Jeg får serveret te, brød med ost og pølse hver morgen. Nogen morgener er der æg, grød eller andet til.

Alle børnene tager i skole undtagen 4 som ikke kan gå i skole endnu. De sidder herhjemme og ser fjernsyn, laver perler, spiller spil og sådan noget. Jeg har lært nogle ord på litauensk, som jeg har skrevet ned. Det var en af drengene der skrev nogle ord fra et spil med bogstaver. Pædagogen måtte bruge googletranslate hvis hun ikke vidste ordene. Der er nogle af dem der kun kan meget lidt engelsk og andre kan lidt mere.

Når jeg snakker med børnene er det nødvendigt at jeg nogen gange peger på tingene, f.eks. hvis de skal tage sko på osv. Det er meget svært for både dem og jeg at forstå hinanden. Jeg bliver rigtig træt i mit hoved af alle de nye indtryk, og skal bruge enormt mange kræfter på at forstå dem 🙂

Pigerne har både synget og danset for mig. Igår ville de have mig med til at danse, og det er ret grænseoverskridende når man ikke kan snakke med dem. Men jeg gjorde det, og de forklarede selvfølgelig en masse på deres sprog, men med fagter og deres meget lille ordforråd i engelsk som you, me, sit, please, stand up osv. kunne jeg godt forstå hvad de ville have mig til, og hvad legen gik ud på. Kropssprog er meget vigtigt! 😀

Dagene er ret lange, når man ikke kender stedet og kan snakke med dem. Men jeg håber på det kommer. Det er alligevel fedt nok.

Jeg har været nede i byen og se Kaunas berømte juletræ, som i år er lavet af plastikposer med englehoveder som har hver deres ansigtsudtryk. Enorm fascinerende.

I aften skal jeg være med til et møde i Rotary, som er en klub for ældre mennesker som laver en masse tiltag til byens liv. Vida’s mand er med i denne klub. Jeg skal så snakke med præsidenten for rotaract, som er den samme slags klub bare for unge mellem 18 og 30 år.

Jeg har også fået kontakt til en ung pige ved navn Kristina, som vil invitere mig til nogle aktiviteter og arrangementer og fester med hendes universitet og venner. Det skal nok blive spændende 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forberedelse til min rejse til Litauen